Välj en sida

DBT återintar Gröna Lundsteatern!

Efter ett antal år i exil är DBT åter på sin gamla hemmascen, Gröna Lundsteatern i vår. Vi återuppför där det bejublade spexet Erik XIV på de anrika tiljorna på den renoverade och K-märkta teatern på Allmänna gränd.

Och inte nog med det: huvudrollen spelas av ingen mindre än PB:s Stormästare emeritus Pino Pilotti – nu än mer förvirrad och galen än när vi såg honom senast i samma roll för arton år sedan. Sedan dess är manus förstås omarbetat av sagde Pilotti och Hans Genzel så ni som var med förr kommer garanterat inte att känna igen er. Att musik och sångnumren håller världsklass borgar den musikaliska arrangören Christer Alexandersson för.

Så vad väntar ni på..?

…jo, att DBT släpper biljetterna den 1 december till de offentliga föreställningarna, som äger rum:

  • fredagen den 9 mars kl. 19.00
  • söndagen den 11 mars kl. 16.00
  • onsdagen den 14 mars kl. 19.00
  • fredagen den 16 mars kl. 19.00
  • lördagen den 17 mars kl 16.00

Biljettpriset är 150:- per person och biljettköp sker via Tickster som tar emot elektriska pengar i form av kontokort eller internetbank. Om ni har frågor om biljetter så tvekar ni inte att kontakta oss med e-post till: biljett@pbteater.se

Köp biljetttill Fredagen den 3 mars klockan 19.00
Köp biljetttill Lördagen den 4 mars klockan 17.00
Köp biljetttill Lördagen den 4 mars klockan 19.00
Köp biljetttill Söndagen den 5 mars klockan 16.00
Köp biljetttill Söndagen den 5 mars klockan 18.00

Teatermingel

Dyk gärna upp en halvtimme innan föreställningen så bjuder vi på mingel med ett glas öl, vin eller alkoholfri dryck. Företällningen är ungefär en timme lång och därför lätt att kombinera med ett anslutande middagsbesök på något närliggande etablissement.

Teater Pero

Föreställningarna ges på Teater Pero, Sveavägen 114 i Stockholm.

Välkomna!

Par Bricole

Den Bacchanaliska Theatern är en del av Par Bricole, ett ordenssällskap grundat år 1779.

PB har som syfte och mål är att vårda och bevara det svenska kulturarvet, främst inom sång, musik, teater och talekonst. Ordensloger finns i Stockholm, Göteborg, Vänersborg, Borås, Malmö, Jönköping och Sundsvall. I Örebro finns ett bricolistiskt sällskap med anknytning till PB:s moderloge.

 

 

Den Bacchanaliska Theatern

Teatern i Par Bricoles Moderloge – Den Bacchanaliska Theatern (DBT) – är Sällskapets till antalet största talanggrupp. DBT instiftades som egen talanggrupp år 1937 med den på sin tid mycket kände och populäre skådespelaren Carl Barcklind som förste ordförande. Det första spexet framfördes år 1938 och bar namnet Stambouls vita plister. Sedan dess upprätthåller DBT traditionen genom att varje år sätta upp ett klassiskt spex.

 

Share This

Share this post with your friends!