Välj en sida

DBT ger spexet Capone?

Slutet av 1920-talet. Förbudstid råder.
Från en springa runt en sliten helt oansenlig dörr i Chicago ses ett svagt sken. ”Hörde jag skål!?” smiter ut som en viskning under dörren, ackompanjerat av svaga jazztoner!
Samtidigt!, polis, åklagare, domare och irländare står beredda att slå till mot den som styr stadens illegala imperium …

Det alla frågar sig nu är, Var är Capone?

Nyfiken?

Kom och se 2019 års alldeles nyskrivna DBT-spex i ett fantastiskt lagom format!

Biljettpriset är 280:- per person och biljettköp sker via Tickster som tar emot elektriska pengar i form av kontokort eller internetbank. Om ni har frågor om biljetter så tvekar ni inte att kontakta oss med e-post till: biljett@pbteater.se

Köp biljetttill Fredagen den 9 mars klockan 19.00
Köp biljetttill Söndagen den 11 mars klockan 16.00
Köp biljetttill Onsdagen den 14 mars klockan 19.00
Köp biljetttill Fredagen den 16 mars klockan 19.00
Köp biljetttill Lördagen den 17 mars klockan 16.00

Gröna Lundsteatern

Efter ett antal år i exil är DBT tillbaka på de anrika tiljorna på den renoverade och K-märkta teatern på Allmänna gränd, vår gamla hemmascen.

Gröna Lundsteatern, Allmänna gränd på Djurgården i Stockholm.

Välkomna!

Kanske Erik XIV:s ärtsoppa

 

Först kokar man ärterne i en god Soppa, till dess de bli så tiocke som ett moos, sedan silas de genom dörslag, och blandas upp med köttsoppa, och slås i ett fat, och låter dem koka på Fyrfat, och i soppan lägges kräfftor, kalfbriss, oxegomar, Murcklor, Muskotblomma; tag så 4. Simlor, de gräfwas ut, och göres sedan en fyllning af kalfbriss, kräfftor, murcklor, Oxegommar, det skäres smått och blandas upp med äggegulor, rifwit bröd, söt gädda, Muskotblomma, litet skirt smör, simlorne kokas sedan i Soppan på fatet, så är det färdigt.

Ur Märta Stures hushållsbok, år 1739

Par Bricole

Den Bacchanaliska Theatern är en del av Par Bricole, ett ordenssällskap grundat år 1779.

Par Bricole har som syfte och mål är att vårda och bevara det svenska kulturarvet, främst inom sång, musik, teater och talekonst. Ordensloger finns i Stockholm, Göteborg, Vänersborg, Borås, Malmö, Jönköping, Sundsvall och Örebro.

 

Den Bacchanaliska Theatern

Teatern i Par Bricoles Moderloge – Den Bacchanaliska Theatern (DBT) – är Sällskapets till antalet största talanggrupp. DBT instiftades som egen talanggrupp år 1937 med den på sin tid mycket kände och populäre skådespelaren Carl Barcklind som förste ordförande. Det första spexet framfördes år 1938 och bar namnet Stambouls vita plister. Sedan dess upprätthåller DBT traditionen genom att varje år sätta upp ett klassiskt spex.

 

Share This

Share this post with your friends!